
Fotografii inedite cu laleaua pestriță în zăpadă au fost realizate de un fotograf profesionist într-o pădure situată la câțiva kilometri de municipiul Târgu Jiu.
Fotograful Cristi Nicolae Caval a declarat joi, pentru AGERPRES, că a realizat fotografiile în pădurea din satul Botorogi, comuna Dănești.
El a menționat, pe pagina sa de Facebook, că, din câte a reușit să cerceteze până acum, fotografiile ar putea fi primele realizate în România cu laleaua pestriță în zăpadă.
‘O minune rară a naturii – laleaua pestriță în zăpadă! Fotografia aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai surprinzătoare capturi pe care am reușit să le realizez. Laleaua pestriță (Fritillaria meleagris), această floare delicată și protejată, înflorește de obicei în zone umede de luncă, departe de frigul iernii. Cu toate acestea, natura are mereu surprize pentru cei care știu unde și când să privească. Într-o zi rece de martie, când zăpada s-a așternut neașteptat peste pajiști, am avut șansa să descopăr acest contrast incredibil: petalele purpurii, cu modelul lor inconfundabil de tablă de șah, ieșind printre fulgii albi și reci. Un spectacol efemer, dar de o frumusețe aparte! Această floare este una dintre comorile naturii și un simbol al fragilității ecosistemului nostru. Sper ca prin această imagine să atrag atenția asupra frumuseții și importanței protejării speciilor rare’, a scris Caval pe Facebook.
Cristi Nicolae Caval este fotograf de 20 de ani și, de-a lungul timpului, a reușit să surprindă, în fotografiile sale, momente inedite cu natura.
Laleaua pestriță este declarată monument al naturii, fiind interzisă ruperea acestor flori.