
Pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu se află, de un an de zile, un dosar penal cu 19 inculpați privind devalizarea, cu acte false, a unor Case de Ajutor Reciproc și IFN-uri din Gorj. Abia pe 20 martie instanța de fond a stabilit un termen în acest dosar penal, mai precis, la un an și o lună de când acesta a fost depus de procuror la instanța de judecată.
Părți vătămate în dosar sunt Asociația CAR Învățământ, de la care iau astfel de împrumuturi majoritatea cadrelor didactice și nu numai, Asociația CAR Bumbești Jiu, o asociație de la care s-a împrumutat însuși primarul orașului și fiul acestuia- polițist, Asociația Casa de Ajutor Reciproc CFR Târgu Jiu care funcționează lângă gara CFR din municipiu și este frecventată de foști și actuali salariați din Căile Ferate, Asociația CAR Unirea tot din Târgu Jiu, una dintre cele mai cunoscute din oraș, Asociația Direcția Silvică Gorj, frecventată de foști și actuali silvicultori, CAR UM Sadu Gorj, care este Casa de Ajutor Reciproc al Uzinei Mecanice Sadu(a doua dintre cele trei din oraș) și CAR Petrila IFN implicată într-un scandal grav, tot anul trecut, cu o fostă casieră care ar fi luat împrumuturi de 990.000 de lei, cu documente false, alături de doi complici.
În luna septembrie, Judecătoria Târgu Jiu dispune începerea judecății în cauza cu cei 19 inculpați. Câțiva dintre ei ataca însă măsura, deși majoritatea inculpaților sunt acuzați de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și complicitate la înșelăciune. Tribunalul Gorj le respinge astfel contestație, motiv pentru care, luna viitoare, începe judecata în acest dosar.
Se remarcă însă că CAR-urile și IFN-urile menționate au oferit cu lejeritate acest gen de împrumuturi pentru aceste persoane care au dat lovituri similare la mai multe unități din Târgu Jiu și Bumbești Jiu, cunoscând tocmai aceste fisuri din sistemul lor se protecție.